Het is belangrijk om voor uw grondverzet voertuig de juiste banden te vinden. Bij het gebruik van een grondverzetband is het nodig dat er goed gekeken wordt naar welk soort band het beste past bij het desbetreffende voertuig.

Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de banden zorgen voor goede grip en evenwichtigheid, maar u wilt ook dat de banden ervoor zorgen dat er zo efficiƫnt mogelijk te werk gegaan kan worden. Wanneer u voor de banden van TVG Bandenservice kiest, zorgen wij dat u de best mogelijke banden geadviseerd krijgt voor uw voertuig. Neem nu contact met ons op voor het beste advies

Bandenmerken

Bij onze bandenservice beschikken wij over een groot aanbod van verschillende banden merken van hoge kwaliteit. Hieronder vindt u een greep van de merken uit ons assortiment:

  • Michelin
  • Continental
  • Dunlop
  • Uniroyal
  • Tigar

Grondverzetbanden voor uw budget

Het aanschaffen van grondverzetbanden kan aardig duur zijn en daarom vraagt u zich wellicht af of hier een oplossing voor is. Bij ons is het daarom ook mogelijk om gebruikte banden aan te schaffen! [Klik hier voor ons aanbod in gebruikte grondverzetbanden!]

Er zijn veel verschillende redenen waarom een machine niet meer gebruikt kan worden. Maar dat betekent niet dat de banden die onder het voertuig zitten onbruikbaar zijn. Het is namelijk goed mogelijk dat de banden al eerder zijn gebruikt, maar nog wel in goede staat verkeren en een lange levensduur hebben. Op deze manier heeft u minder kosten maar kunt u toch profiteren van de juiste banden voor uw voertuig. Door te kiezen voor een gebruikte variant zorgt u voor minder vervuiling en afval en draagt u daarbij gelijk een steentje bij aan het milieu.

Een ander scenario waarin deze grondverzetbanden een goede uitkomst kunnen bieden, is bij machines die voor een bepaalde tijd verhuurd worden. Vaak is dit niet voor een langere tijd en zal het daarom niet nodig zijn om een nieuwe set banden te gebruiken.

Banden vullen voor langere levensduur

Bij ons zijn er verschillende opties om uw banden te laten vullen. Zo kan er gekozen worden voor lucht, stikstof of watervulling. Door uw banden te vullen met stikstof, draagt u bij aan de levensduur, omdat de banden langer op de juiste spanning blijven en de temperatuur in de band ook minder veranderlijk is. Tevens vindt er geen oxidatie plaats aangezien er geen zuurstof in de banden zit.

Een andere optie is watervulling. Hierbij worden de banden voor een groot deel gevuld met water en antivriesmiddel. Een voordeel van watervulling is dat het ervoor kan zorgen dat er een lager zwaartepunt is.

Door een van de bovenstaande opties te kiezen zorgt u ervoor dat de banden van uw machine nog langer mee kunnen gaan.

Regelmatige controle

Bij het gebruik van grondverzetbanden is het belangrijk dat hier voorzichtig en met beleid mee omgegaan wordt. Daarom is het bij ons ook mogelijk om uw banden regelmatig te laten controleren voor het veiligste gebruik.

Zo is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren van uw grondverzetbanden. Indien u dit niet doet kan het voorkomen dat de bandendruk te laag is, wat gevaarlijk kan zijn. Een controle kan het beste gedaan worden wanneer de banden zijn afgekoeld.

Het wordt aangeraden om uw banden elke 30 dagen te laten controleren op bandenspanning om eventuele schade te voorkomen. Hoe vaak de banden precies gecontroleerd moeten worden, hangt af van de stof waar de banden mee gevuld zijn. De banden van uw voertuig laten controleren? Plan nu zelf uw afspraak in!

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!